Παρακαταθήκη στη δημοκρατία η τελευταία ιστορική ομιλία Ομπάμα (video)

«Η Δημοκρατία σας χρειάζεται», τόνισε στην τελευταία επίσημη ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η Αμερική είναι καλύτερη και ισχυρότερη από κάθε άποψη σε σχέση με το 2008, όταν αναλάβαμε ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει κάθε φορά που την θεωρούμε δεδομένη», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Η ομιλία έγινε στο Σικάγο, πόλη από την οποία είχε μιλήσει το 2008, όταν εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως είπε ο Ομπάμα υπάρχουν ορισμένοι σοβαροί κίνδυνοι όπως η οικονομική ανισότητα, οι φυλετικές διακρίσεις και οι ακραίες απόψεις που δεν βασίζονται σε κοινές παραδοχές και γεγονότα.
«Έχω μια τελευταία χάρη να σας ζητήσω: Να πιστέψετε. Όχι στη δική μου ικανότητα να φέρω την αλλαγή, αλλά στη δική σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τη σύζυγο του Μισέλ Ομπάμα, που ήταν παρούσα, φανερά συγκινημένος τόνισε: «Τα τελευταία 25 χρόνια δεν ήσουν απλά η σύζυγος και μητέρα των παιδιών μου, αλλά και η καλύτερή μου φίλη. Ανέλαβες ένα ρόλο που δεν ζήτησες και έδωσες τη δική σου χάρη σε αυτόν, στυλ και χιούμορ. Έκανες τον Λευκό Οίκο ένα μέρος που ανήκει σε όλους» .

«Νέος σε αυτή την πόλη, προσπαθούσα να καταλάβω και να μάθω ποιος είμαι και τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Εδώ σε αυτή την πόλη είδα τη δύναμη των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων. Εδώ σε αυτή την πόλη είδα τη δύναμη της αλλαγής, πώς αυτή έρχεται όταν εμπλακούν και την απαιτήσουν οι απλοί άνθρωποι», συμπλήρωσε ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος.

altsantiri.gr