Φρίκη στη Δράμα: Εδεσε σκύλο στους -12 ºC και βρέθηκε παγωμένος!

Δεν την χωρά ο νους την απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη ένας σκύλος στη Δράμα. Tο σώμα του άτυχου ζώου, κοκαλωμένο από το κρύο, σε όρθια στάση ανακάλυψε τυχαία ένας πολίτης σε οικόπεδο λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Αφού ενημερώθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας έμαθαν σε ποιον ανήκει το χωράφι, εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν άμεσα.

Ο άνδρας είχε τον σκύλο του δεμένο σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας εκτεθειμένο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία το βράδυ έφτασε τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Ο κτηνίατρος της Περιφέρειας, που έκανε την νεκροψία, όπως αναφέρει το zoosos.gr, αφού το πτώμα ξεπάγωσε καθώς είχε κοκκαλώσει από το ψύχος, διαπίστωσε – και κατέγραψε στην βεβαίωση του που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία – ότι αυτό το πλάσμα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε  από το σχοινί με το οποίο το είχε δεμένο ο βασανιστής του.

Αυτό όμως – η αιτία θανάτου δηλαδή – δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση (βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014) σε περίπτωση θανάτου ή βασανισμού ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

real.gr