Παραδόθηκε ο δράστης στα Ανώγεια – «Δεν είναι αυτός ο φονιάς», λέει ο αδερφός του θύματος

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο Συνεχίζονται οι έρευνες

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 54χρονος άνδρας που ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη στα Ανώγεια, στη διάρκεια έντονου επεισοδίου για κτηματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, ο 54χρονος παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται πως η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, ενώ ο 54χρονος ο οποίος διά του δικηγόρου του ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας είχε εξαφανιστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Ο 54χρονος θείος του θύματος, το διάστημα των ημερών αυτών που μεσολάβησαν της παράδοσής του προετοίμαζε με το δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του, και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και άρα την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. που παραμένει στα Ανώγεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Τι λέει ο αδερφός του θύματος

«Η αστυνομία δεν μας έχει πει ακόμα τίποτα… αυτός παραδόθηκε ή τον έπιασαν; Μπορεί να παραδόθηκε, αλλά δεν είναι ο γέρος ο φονιάς, αλλά ο γιος του. Αυτό που σας λέω είναι και με κάνει να το πιστεύω. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας», δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr, ο αδερφός του άτυχου 23χρονου Μανώλη Στρατάκη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δράστη, Γιώργος Κοκοσάλης που συνεργάζεται με τον Διονύσιο Βέρρα, επισήμανε στο protothema.gr ότι «ο πελάτης μου παραδόθηκε με σεβασμό προς τις αστυνομικές αρχές και έπραξε αυτό που αρχικά είχε υποσχεθεί πως θα κάνει. Από δω και πέρα όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και σοβαρότητα γιατί οι ψυχολογικές προεκτάσεις είναι μεγάλες και χρειάζεται αποκατάσταση της ηρεμίας».

altsantiri.gr