Στο αυτόφωρο όσοι βασανίζουν ή κακοποιούν ζώα

Την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (του 2013 και του 2014) για την προστασία των ζώων παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, στους εισαγγελείς εφετών και εκείνοι με τη σειρά τους στους εισαγγελείς πρωτοδικών.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τον βασανισμό, τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία, κλπ.

Παράλληλα, στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν από την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Και στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και του αυτοφώρου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

Αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνται σε στέγη αδέσποτων ζώων . Τον τελευταία καιρό, τα περιστατικά κακοποίησης που αφορούν αδέσποτα ζώα και βλέπουν το φως το δημοσιότητας είναι σχεδόν καθημερινά και σοκάρουν με την πρωτοφανή αγριότητα των δραστών.Θεσσαλονίκη,Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ert.gr

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ