Δε. Αυγ 3rd, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Ανήσυχος» ο Εγκέλαδος νότια των Χανίων – Συνεχείς σεισμικές δονήσεις (φωτο)

Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας στην Γαύδο – Οι καταγραφές απο τον σεισμογράφο που βρίσκεται στο νησί

Τελευταία ενημέρωση 9:05

Συνεχείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν απο τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους, κοντά στη Γαύδο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 4:20 με μέγεθος 3,4 βαθμών Ρίχτερ και επίκεντρο 54 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας ή 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γαύδου.

Πέντε λεπτά μετά, στις 4:25 καταγράφεται σεισμική δόνηση  μεγέθους 3,2 Ρίχτερ πολύ κοντά σε απόσταση 7 χιλιομέτρων βόρεια της Γαύδου.

Στις 4:36 ακολουθεί σεισμός 3,1 Ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας ή 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γαύδου.

Στις 6:07 το ξημέρωμα κατεγράφη σεισμική δόνηση 2,8 Ρίχτερ με το επίκεντρο πάνω στο νησί της Γαύδου και κοντά στο λιμάνι του Καραβέ.

Στις 8:49 ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στους κατοίκους της Γαύδου καθώς το επίκεντρό του ήταν δίπλα στην ξηρά στην δυτική πλευρά του νησιού, ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται σε 8 χιλιόμετρα.

Και στις τέσσερεις σεισμικές δονήσεις το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

flashnews.gr

Translate »