Τρ. Αυγ 4th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Ανησυχία στους παραγωγούς τσίπουρου της Μαγνησίας

«Ταφόπλακα» στη διάθεση χύμα τσίπουρου σε τσιπουράδικα, καφενεία και ταβέρνες βάζει με απόφασή του το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκαλώντας έντονη ανησυχία και αναβρασμό και στους παραγωγούς τσίπουρου του Βόλου και της Μαγνησίας, που αποτελούν μέρος της τοπικής μας παράδοσης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων- Αμπελουργών Μαγνησίας κ. Τάσος Πριάγγελος, μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία των 65 παραγωγών τσίπουρου που ανήκουν στο Σύλλογο για το μέλλον του τοπικού μας προϊόντος, επισημαίνοντας πως όλα αυτά γίνονται για να τους…βγάλουν από τη μέση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Την ίδια στιγμή, πρόσκληση στους παραδοσιακούς παραγωγούς τσίπουρου και τσικουδιάς, τους λεγόμενους διήμερους, για να τυποποιήσουν το προϊόν που παράγουν και διαθέτουν ως χύμα έκανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

http://aftodioikisi.gr

Translate »