Δε. Σεπ 21st, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -Δήμος Αθηναίων: «Χέρι-Χέρι» με τους χρυσαυγίτες Βουλγαράκης & Καπερνάρος (έγγραφο)

«Χέρι-χέρι» με τους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βουλγαράκης και Βασίλης Καπερνάρος. Αν και οι δυο τους, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν σήκωσαν το χέρι μαζί με τους τρεις χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους (Κασιδιάρη, Βελέντζα και Αϊβατίδη), όπως προκύπτει από την ημερησία διάταξη της επόμενης μέρας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ψήφισαν κατά της πρόταση ψηφίσματος των παρατάξεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ που υπερψήφισε και η παράταξη ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του Κ. Μπακογιάννη, «προκειμένου να εκφραστεί η πάνδημη θέληση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ενόψει του επερχόμενου τέλους της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε επιτεθεί με χυδαίες εκφράσεις κατά των δημοτικών συμβούλων που υιοθέτησαν το ψήφισμα (σ.σ. προφανώς όχι κατά των Βουλγαράκη, Καπερνάρου), λέγοντας χαρακτηστικά: «Παραβιάζετε το νόμο, παρεμβαίνετε σκόπιμα στο έργο της δικαιοσύνης. Όσοι ενοχλούνται απ’ όσα λέω να το βουλώσουν και να πάνε σπίτια τους! Βγάλτε το σκασμό. Είστε ξεφτιλισμένοι, σαβούρες, ελεεινοί, τρισάθλιοι και σιχαμένοι!».

Τι περιλάμβανε το ψήφισμα

Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Αυτή την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη.

Translate »