Πα. Ιούλ 10th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Ασκήσεις αμοιβαίας ενδυνάμωσης

Τα ΜΜΕ μιλούν για τον πρωταρχικό ρόλο του ΚΚΕ που κάνει δυναμική αντιπολίτευση και ενδυναμώνουν την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας

Ξαφνικά το ΚΚΕ «δείχνει» μια ανεξήγητη επιθετικότητα προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναντίστοιχη της παθητικότητας όλων αυτόν τον καιρό απέναντι στη Δεξιά, την οποία σαφέστατα φαίνεται ότι επιθυμούσε να βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας έγιναν επεισόδια μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν, όπου το μέλος της ΚΚΕ Θήβας επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό και ο Μπογδάνος με τη γνωστή χαφιεδίστικη νοοτροπία που έχει έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του (αν και το πρόσωπο του φαινόταν στις φωτογραφίες και επίσης τα μέλη του ΚΚΕ δεν δρουν ως κουκουλοφόροι) δεν είναι ένα γεγονός το οποίο να δικαιολογεί ξαφνικά τέτοια ένταση. Η απομάκρυνση του αγάλματος του Τρούμαν είναι ένα χρόνιο αίτημα και η ένταση αυτή μοιάζει να διεκδικεί έναν καινούργιο ρόλο.

Το ΚΚΕ με τις πιθανές ενοχές του για την υπόγεια στήριξη στη Δεξιά του Μητσοτάκη, η οποία έχει καταγωγή στο βρώμικο ’89, μοιάζει να θέλει ν’ αποτινάξει στα μάτια των οπαδών του αυτές τις «υποψίες». Έτσι, το στέλεχος της Θήβας βρίσκεται στην Αθήνα για να στηρίξει με ένταση τη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του Πομπέο και παράλληλα για το άγαλμα του Τρούμαν, στο οποίο πέταξαν μπογιές. Στην πολιτική αυτό λέγεται ασκήσεις αμοιβαίας ενδυνάμωσης.

Δηλαδή, τα ΜΜΕ μιλούν για τον πρωταρχικό ρόλο του ΚΚΕ που κάνει δυναμική αντιπολίτευση, ενδυναμώνουν την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ΚΚΕ (άρα σβήνουν τις υποψίες των υπόγειων συνεννοήσεων) και εξαφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολιτευτική δύναμη για να πετύχει η άσκηση αμοιβαίας ενδυνάμωσης ρόλων.

Τους τη «χαλάει» όμως ο Μπογδάνος, διότι αποκαλύπτοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος προέρχεται από τη Θήβα σπέρνει ερωτηματικά στο μυαλό διάφορων φαντασιόπληκτων.

Σωστά λοιπόν το ΚΚΕ ενδυναμώνει τον ρόλο του, σωστά και η ΝΔ παίζει τον σκληρό αντίπαλο και η αμοιβαία ενδυνάμωση ρόλων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη αμοιβαία συνεννόηση.

altsantiri.gr

Translate »