Πα. Αυγ 7th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται – Τι λέει ο Χ. Γώγος για πανυγήρια, beach bar & Εκκλησίες

«Κατά πάσα πιθανότατα δεν θα έχουμε πανηγύρια τον Αύγουστο. Αυτή θα είναι και η εισήγηση η δική μου αλλά και όλων νομίζω», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γώγος

Για τα νέα μέτρα που θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μίλησε την Παρασκευή ο Χαράλαμπος Γώγος, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι εκτός απροόπτου, τον Αύγουστο θα μπει τέλος στα πανηγύρια λόγω των συχνών φαινομένων συνωστισμού.

Όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάποια έξτρα μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα μαζεύονται στους διάφορους χώρους όπως για παράδειγμα το να μην είναι ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των πελατών σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε μπαρ ή καφετερίες και κέντρα διασκέδασης.

«Αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω πχ από 50 ή 100 ατόμων.

Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown δηλαδή σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι».  

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι «δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε ένα beach bar. To καταλαβαίνετε, είναι αδύνατο. Γι αυτό λέμε ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και αν γίνονται θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται όσο γίνεται καλύτερα τα μέτρα».

Αναφορικά με τα πανηγύρια ο κ. Γώγος σημείωσε πως «κατά πάσα πιθανότατα δεν θα έχουμε πανηγύρια τον Αύγουστο. Αυτή θα είναι και η εισήγηση η δική μου αλλά και όλων νομίζω. Το πανηγύρι έχει πολύ κόσμο. Συνήθως εκατοντάδες άτομα και εκεί έχουμε ζητήσει να τηρούνται τα μέτρα και σχεδόν πάντα παραβιάζονται». 

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησίες και το γιατί εξαιρέθηκαν από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο καθηγητής υπογράμμισε πως «επιτηρούμε αυτή την στιγμή τι θα γίνει με τις Εκκλησίες. Ο λόγος που δεν μπήκε υποχρεωτικά η μάσκα αν και η σύσταση παραμένει, είναι γιατί έχουμε μια πάρα πολύ καλη συνεργασία και υπάρχει μια εγκύκλιος από την Εκκλησία που περιγράφει λεπτομερέστερα τι θα γίνεται στις εκκλησίες πχ πως θα υπάρχει άνθρωπος που θα ελέγχει φορώντας την μάσκα του και πως θα μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός και σε αποστάσεις μέσα σε κάθε ναό.

Άρα έχουμε εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις. Αν αυτό δεν συμβεί και αν η επιδημία επιδεινωθεί φυσικά θα μπει και η εκκλησία στο ίδιο πλαίσιο απλά επειδή είναι επιτηρούμενος χώρος, θεωρούμε ότι τα μέτρα μπορούν να τηρηθούν.  

Ενδεχομένως της Παναγίας να χρειαστεί μάσκα αλλά θα το δούμε ξανά το θέμα αυτό»

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή η εποχή είναι των νέων και δεν μπορούν να περιοριστούν, γι αυτό αυτοί οι νέοι είναι που έχουν την κοινωνική ευθύνη ώστε να συμμορφωθούν γιατί είναι αυτοί που μπορούν να διασπείρουν την νόσο» ενώ τόνισε πως «η ανάγκη της μάσκας έρχεται να καλύψει την αδυναμία τήρησης των αποστάσεων που είναι ο ιδανικός τρόπος προφύλαξης από τον κορονοϊό».

http://altsantiri.gr Πηγή: skai.gr

Translate »