Δε. Ιαν 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Βόμβα» για την υπόθεση Novartis: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δημοσιογράφους για να σιωπούν (video)

Μια άλλη διάσταση για την αποσιώπηση του σκανδάλου Novartis, έδωσε ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο Kontra Channel, στην αρχή της εκπομπής όπου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Δημόσιας Ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μίλησε για δημοσιογράφους που ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας για να σιωπούν και να προωθούν τα επιχειρηματικά της συμφέροντα.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σαράκης εξήγησε: «Γιατί δεν προβάλετε η μεγάλη υπόθεση που συγκλονίζει και την Ελβετία που είναι η έδρα της εταιρείας αλλά και όλο τον κόσμο είναι ότι η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους».

«Υπάρχει λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδελφοί σας. Για αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Το γνώριζαν το σκάνδαλο. Ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις», τόνισε.

«Υπάρχει λίστα με δημοσιογράφους που χρηματίζονταν από την Novartis για να σιωπούν, για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας γιατί όπως ξέρετε τα φάρμακα δεν διαφημίζονται. Να καταλάβει η κοινή γνώμη γιατί αποσιωπήθηκε η υπόθεση αυτή όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελείς σκοπούς γιατί ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

altsantiri.gr

Translate »