Σα. Ιαν 16th, 2021

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Δεν πήγε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση στην Γαύδο

aaaaaΠρος αναβολή (ή διακοπή) οδεύει για άλλη μια φορά η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ταμείο του ακριτικού Δήμου Γαύδου.

Ο κατηγορούμενος – υπάλληλος του Δήμου – σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του δικηγόρου του ζήτησε αναβολή επικαλούμενος λόγους υγείας (διενέργεια αναγκαίων εξετάσεων σε νοσοκομείο της Αθήνας).

Από την πλευρά του ο Δήμος Γαύδου που έχει υποβάλλει και την μήνυση, ζητά την διακοπή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση αυτή και η Δικαιοσύνη να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις έστω και μετά από τέσσερα χρόνια.gavdos-diki-ipekseresi

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται αργά το μεσημέρι.

Αρχικά η δίκη επρόκειτο να γίνει τον Μάιο του 2014, αλλά αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος –  υπάλληλος του Δήμου Γαύδου – είχε επικαλεσθεί ασθένεια.

Η υπόθεση  έφτασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Γαύδου κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας στο επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν  τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το  πειθαρχικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, ο Δήμος Γαύδου δεν διαθέτει ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετείται μέσω συμβάσεων από τους Δήμους Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

Επι της υπόθεσης

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε Δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον  τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Τότε ο κ.Καρούντζος είχε δηλώσει:  «Διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί οικονομικός επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε χθες και ήταν παρόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στον δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα.»

Στην συνέχεια από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές και Εισαγγελέα διαπιστώθηκε πως η συνολικά ζημιά για τον Δήμο Γαύδου, μαζί με τις προσαυξήσεις, έφτανε στις 730.000 ευρώ, ενώ μετά και την μήνυση που υπεβλήθει από τον Δήμο, ασκήθηκαν διώξεις κατά του συγκεκριμένου υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας.

Η συνέχεια για την υπόθεση αυτή θα δοθεί την Παρασκευή στην δικαστική αίθουσα, εάν βέβαια δεν υπάρξει νέα αναβολή.

flashnews.gr

Translate »