Σα. Ιαν 16th, 2021

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Διαλύονται τα Jumbo; – Τρομερές απώλειες λόγω κορωνοϊού

Η επίθεση του αφεντικού των Jumbo κ. Βακάκη προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την κατάσταση στην αγορά μετά τα μέτρα που επέβαλλαν μόνο τυχαία δεν είναι.

Φαίνεται ότι η τσέπη του μεγαλοιδιοκτήτη «πόνεσε» πολύ και μάλιστα σε μήνες που τα κέρδη των Jumbo βρίσκονταν σε άλλες εποχές στα ύψη. Η ζημιά που έχε πάθει η εταιρεία είναι τόσο μεγάλη που στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων μετά την άρση της καραντίνας.

Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία στους μήνες με  το αυστηρό απαγορευτικό λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που επέβαλε, δύο φορές, η ελληνική κυβέρνηση είχε απώλειες που έφτασαν ή και ξεπέρασαν το 50% ενώ το Πάσχα έφτασαν στο 86%!! Συνολικά το 2020 είχαν πτώση τζίρου που έφτασε στο 18,2%!

Τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα έμειναν κλειστά σε δύο μεγάλες και κρίσιμες περιόδους, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020, περιόδους που αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών τους, σημειώνει η επιχείρηση σε επίσημη ανακοίνωση της και παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία:

 • Τον Ιανουαρίου 2020 οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +13% σε σχέση με το 2019.
 • Τον Φεβρουάριο ο τζίρος αυξήθηκε κατά +23%, σε σύγκριση με το 2019.
 • Οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον όμιλο, κατέγραψαν μείωση κατά -51%
 • Τον Απρίλιο, OI πωλήσεις κατέγραψαν πτώση -86%, αφού χάθηκε όλη η Πασχαλινή αγορά
 • Τον Μάιο οι πωλήσεις του Ομίλου είχαν διψήφια ανάπτυξη (+ 13,6%).
 • Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρέμειναν σε θετικό πρόσημο σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων κατά +5,8% και κατά +8% περίπου αντίστοιχα.
 • Ο Αύγουστος έδειξε αρνητικό πρόσημο (-2%) λόγω της καθίζησης του τουρισμού.
 • Ο Σεπτέμβριος 2020 έκλεισε με αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο Jumbo κατά +1,2% περίπου.
 • Ο Οκτώβριος κατέγραψε και πάλι θετικό πρόσημο με σημαντική αύξηση των πωλήσεων για τον όμιλο Jumbo κατά +12,7% περίπου.
 • Ο Νοέμβριος με το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι κλειστό και στην Κύπρο να είναι κλειστά τα 3 από τα 5 καταστήματα, κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά -35% περίπου.
 • Ο Δεκέμβριος 2020 με το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων στην Ελλάδα να παραμένει κλειστό καθώς και 2 καταστήματα να είναι κλειστά στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία, καταγράφηκε μείωση των πωλήσεων κατά -54%.

Οι συνολικές απώλειες του Ομίλου για το έτος έφτασε στο -18,2% από -10,7% το 11μηνο με το χτύπημα του Δεκεμβρίου να είναι καθοριστικό. Πλέον τα Jumbo φαίνεται ότι μπαίνουν σε μια νέα εποχή με τις αποφάσεις της διοίκησης να είναι κρίσιμες για το μέλλον των καταστημάτων της αλυσίδας και των χιλιάδων εργαζόμενων σε αυτές.

https://www.aftodioikisi.gr/

Translate »