Σα. Φεβ 29th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Επίθεση Ερντογάν λίγο πριν τη Διάσκεψη για τη Λιβύη – «Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι»

Προκλητικές δηλώσεις από τον τούρκο πρόεδρο λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο

Λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε βολές κατά της Ελλάδας, καταλογίζοντάς της ρεβανστιστική στάση, με αφορμή την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ. Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε προκλητικά ο τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας μάλιστα ότι «δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει» ο έλληνας πρωθυπουργός.

Μίλησε επίσης για λάθος της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να επισκεφθεί την Αθήνα ο λίβυος στρατάρχης, από τη στιγμή που ο Φαγέζ αλ Σάρατζ είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης της Λιβύης από τον ΟΗΕ.

Κατηγόρησε δε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αντέδρασε όσο θα έπρεπε στις επιθέσεις του Χαφτάρ τον οποίο χαρακτήρισε πραξικοπηματία. Σημείωσε επίσης ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν επανακτήσει έδαφος στη Λιβύη και οι επιθέσεις τους απειλούν ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου» καθώς και ότι «η Τουρκία έχει το κλειδί για την ειρήνη στη Λιβύη».


ANADOLU AGENCY (ENG)@anadoluagency

#LIVE | Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan addresses media before leaving for Berlin, where talks on Libya will take place https://twitter.com/i/broadcasts/1mnxezAaZkPKX …Live NowPresserWatch @PresserWatch79:23 π.μ. – 19 Ιαν 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη ANADOLU AGENCY (ENG)

Τι είπε για τη Διάσκεψη του Βερολίνου

«Θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση», τόνισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους», πρόσθεσε.

Translate »