Τε. Ιούν 3rd, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Επίθεση με βιτριόλι: Αστείες οι ποινές – «Ο δράστης σε 4 χρόνια θα είναι έξω» (video)

Δεν προβλέπεται ούτε προσωρινή κράτηση

Για τις ποινές που επιβάλλονται στους δράστες επιθέσεων με βιτριόλι μίλησε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στην Καλλιθέα.

«Η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ίδια ποινική μεταχείριση. Προβλέπεται ποινή καθείρξεως μέχρι 10 χρόνια», είπε στην εκπομπή Live News στο Mega.

Ο ποινικολόγος σημείωσε πως δεν είναι γνωστό αν ο δράστης είναι γυναίκα ή άνδρας, ενώ και το κίνητρο της υπόθεσης παραμένει άγνωστο. Αναφερόμενος στην υφιστάμενη νομοθεσία, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως αν συλληφθεί τελικά ο δράστης δε θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά.

«Με την υφιστάμενη νομοθεσία σε αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί. Αν συλληφθεί, θα αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε χαρακτηρστικά.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην 34χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα μιας τέτοιας επίθεσης και στη ζωή της που θα είναι διαφορετική από εδώ και πέρα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «θλίβομαι που δυστυχώς ο νόμος το αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Σε τέσσερα χρόνια πραγματική φυλακή (ο δράστης) θα είναι έξω».

http://altsantiri.gr

Translate »