Τρ. Αυγ 4th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Επιτέλους ξεκινά! Πότε αρχίζει το έργο οριστικής αποκατάστασης του ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια

Δρομολογείται το πολύπαθο τμήμα που είχε υποστεί καθίζηση και προκάλεσε επί σχεδόν ένα χρόνο την αγανάκτηση των οδηγών – Τι αναφέρει στο Flashnews.gr o Υφ. Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης

Μετά από περίπου ένα χρόνο φαίνεται ότι επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο οριστικής αποκατάστασης του δρόμου στον ΒΟΑΚ στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά που υπέστη καθίζηση τον περασμένο Φεβρουάριο και προκάλεσε πολύμηνη ταλαιπωρία σε όλους του οδηγούς που διέρχονταν από την περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου ώστε μέχρι τον Ιούλιο καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου, να έχει ολοκληρωθεί το έργο της οριστικής αποκατάστασης του δρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, εντός των επόμενων ημερών θα πέσουν οι υπογραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε ανάδοχο. Μάλιστα, θα ακολουθηθούν οι γρήγορες διαδικασίες που προβλέπονται μέσω του άρθρου 32 και επιτρέπουν την προσφυγή σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

«Θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες για να γίνει η διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο που θα προκύψει και να δοθούν οι εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αμέσως μετά και το αργότερο στα μέσα Μαρτίου, θα ξεκινήσει το έργο. Δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Στόχος είναι να προλάβουμε την καλοκαιρινή περίοδο» τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η μελέτη είναι έτοιμη και το κόστος του έργου στα Μεγάλα Χωράφια αναμένεται να φτάσει περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύνσεων. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο της αποκατάστασης του οδοστρώματος στον ΒΟΑΚ στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών θα προχωρήσει από κοινού με το έργο στο Μαυρομούστακο Κισσάμου.

http://flashnews.gr

Translate »