Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το «στοίχημα» που τέθηκε στην πρώτη σύσκεψη (video)

  • Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την πρώτη σύσκεψη με στελέχη στην Κουμουνδούρου και έγινε ο πρώτος απολογισμός των εθνικών εκλογών
  • «Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί συντριπτική ήττα, όπως περίμεναν πολλοί», έλεγαν στελέχη του κόμματος
  • Στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί το πώς θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στους πολίτες με τον Αλέξη Τσίπρα ηγέτη του προοδευτικού χώρου, ώστε να επιτευχθεί ο «μετασχηματισμός» για τον οποίο μίλησε ο πρόεδρος του

Για «εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δήλωση μετά την οριστικοποίηση της εικόνας του εκλογικού αποτελέσματος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ήδη τις πρώτες κινήσεις του για να κερδίσει το «στοίχημα» της επόμενης ημέρας.Σχεδιάζοντας τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο ίδιος και το κόμμα, έχοντας τη Δευτέρα (08/07) και την πρώτη σύσκεψη με συνεργάτες του.

Πρώτα από όλα, σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιλέγει την έδρα του την Αχαΐα, από τις τρεις περιφέρειες που ήταν υποψήφιος, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στη Βουλή ο Πάνος Σκουρολιάκος (Ανατολική Αττική) και η Άννα Βαγενά (Λάρισα).

Ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όντας συναισθηματικά φορτισμένος, πήγε στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, όπου τον περίμεναν συνεργάτες του, αλλά και εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε κατευθείαν στο γραφείο του στον 5ο όροφο και εκεί είχε μια πρώτη σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνέχεια προστέθηκαν και οι Νίκος Παππάς, Λευτέρης Κρέτσος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σ’ αυτή την πρώτη σύσκεψη έγινε ο πρώτος απολογισμός των εθνικών εκλογών και όπως έλεγαν κομματικά στελέχη, είναι ικανοποιημένοι με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για συντριπτική ήττα, όπως περίμεναν πολλοί. Έλεγαν, ακόμα, ότι σε σχέση με το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 100.000 ψηφοφόρους, μετά από 4,5 χρόνια στην εξουσία.

Το πρώτο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επόμενη μέρα και το πώς θα έρθουν πιο κοντά στους πολίτες. Στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί αυτός ο «μετασχηματισμός», για τον οποίο μίλησε ο πρόεδρος του.

Με κορυφαία κομματικά στελέχη να υπογραμμίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα, ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου. Αυτά τα θέματα αναμένεται να απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί συνέδριο το φθινόπωρο.

altsantiri.gr