Σα. Ιαν 16th, 2021

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Κορωνοϊός / Άρον – άρον ματαίωσαν τον διαγωνισμό για την πλατφόρμα εμβολιασμού

Η κυβέρνηση προσπάθησε να τον εμφανίσει ως Plan B, αλλά ξαφνικά ματαιώθηκε την ίδια μέρα…

Ομολογία του προσχηματικού χαρακτήρα του αποτελεί το γεγονός ότι, μετά τις διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα, η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να ακυρώσει τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία του εμβολιασμού που είχε ανακοινώσει και ο οποίος ήδη έτρεχε.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ την Παρασκευή το απόγευμα και η προθεσμία υποβολής προσφορών ήταν έως χθες, Τρίτη, στις 10 το πρωί. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι είχαν μόλις μια ημέρα στη διάθεσή τους για να καταθέσουν τις προσφορές για ένα έργο με τον διόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό των 723.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε, με τη σχετική απόφαση να φέρει ημερομηνία 11 Ιανουαρίου. Δηλαδή ακυρώθηκε τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που ξεσηκώθηκαν πολιτικές αντιδράσεις και καταγγέλθηκε ως ύποπτη κίνηση της κυβέρνησης. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είχε διατυπώσει ερωτήματα, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί ξανά την πανδημία για να εξυπηρετήσει «εκλεκτούς» τους. Σε μια αμήχανη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει με σκοπό να υπάρχει ένα Σχέδιο Β, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από το υπουργείο. Εμείς ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί καν να αξιοποιηθεί αυτή η διαδικασία».

Δηλαδή η δικαιολογία της κυβέρνησης ήταν ότι μαζί με το emvolio.gov.gr ήθελαν να έχουν άλλη μια πλατφόρμα (κόστους 723.000 ευρώ) για ώρα ανάγκης… Λίγες ώρες αργότερα, θα γνωστοποιούνταν η απόφαση ματαίωσης του διαγωνισμού. Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για εξέλιξη που «επιβεβαιώνει ότι κάποιοι πιάστηκαν στα πράσα».

https://www.avgi.gr/

Translate »