Κυριάκος Γκουαϊδό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώνείναι και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου με συμμάχους του το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, την Ένωση Κεντρώων, αλλά και το ΚΚΕ δυστυχώς, που εν συνόλω απέσυραν την κοινοβουλευτική τους στρατιά από τη Βουλή, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Και με αυτό συμφωνεί όλη η μέχρι τα τώρα αντιπολίτευση. Όλο δηλαδή το αντιπολιτευτικό μέτωπο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκε σε συμπολιτευτικό μέτωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΚΚΕ δεν ξαφνιάζει τελικά, γιατί, φαίνεται, το «βρώμικο ‘89» λέρωσε οριστικά κάποια ρούχα της έντιμης Αριστεράς.

Το ΚΙΝΑΛ από καιρό έχει μετατραπεί στην ευαίσθητη κοινωνικά φιλιππινέζα του Κυριάκου, ενώ οι πληγωμένοι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ από τη δεξιά αυτή στροφή, αναγνωρίζουν το ίδιο ακριβώς μέτωπο που συστήθηκε κάποτε εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που αυτή τη φορά το εναπομείναν δεξιό, καθαρά, κομμάτι του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο δεξιό και ακροδεξιό μέτωπο που επιθυμεί την οριστική εξαφάνιση της Αριστεράς από την Ελλάδα και τη διανομή της εξουσίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ που θα μετεξελιχθεί σε μια δεξιά με τάχα μου μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν μεταβατικός πρόεδρος μέχρι τις εκλογές, και το χειρότερο για τη Δημοκρατία, έχει μαζί του το σύνολο των βουλευτών. Αυτό δείχνει η συγκροτημένη αποχή όλων από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μίας Βουλής που παρέμεινε ανοιχτή, όπως παρέμεινε ανοιχτή και επί Σαμαρά όταν πήγε σε εκλογές.

Μετά από 70 χρόνια αλλάζουν οι ποινικοί κώδικες μετά από τόσο μακρά χρονική προετοιμασία κι αυτοί που πληρώνουμε για να εποπτεύουν το κοινοβουλευτικό έργο, παίζουν το παιχνιδάκι του Κυριάκου.

Οι πολιτικοί αυτοί διαβάζουν περιστασιακά και κάτω από την πρωτοφανή πείνα, από την έλλειψη εξουσίας, τη σημερινή ιστορική πραγματικότητα.

Είναι έτοιμοι να φάνε και τις χαρτοπετσέτες από τα τραπέζια κι αυτό το βλέπεις καθαρά στα μάτια τους, όσο κι αν κρύβονται ο στρατός των εντεταλμένων δημοσιογράφων τους αλλά και οι ίδιοι.

Οι Πέρσες θα διαβούν τις Θερμοπύλες.

Ο Εφιάλτης θα πανηγυρίσει.

Αλλά μην αμφιβάλλετε ότι η ιστορία κάποια στιγμή θα αναζητήσει τον Λεωνίδα με τα τριακόσια λάθη του.

Προς το παρόν σκύψτε και δηλώστε υποταγή στον μεταβατικό Πρόεδρο.

Πολύ σωστά κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Γκουαϊδό.

Είναι αναμφίβολα ο θριαμβευτής των εκλογών και καλά κάνει που βαδίζει με βήμα ταχύ.

Οι άλλοι όμως βαδίζουν με βήμα Ταχιάου.

altsantiri.gr