Πε. Ιούλ 16th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Μετεωρολογική βόμβα» προ των πυλών: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (video)

Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «μετεωρολογική βόμβα».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετεωρολόγο του Open Tv, με τον όρο «Μετεωρολογική βόμβα» χαρακτηρίζεται το βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η βαρομετρική πίεση στο κέντρο του ανοιγμένη στην επιφάνεια της θάλασσας, πέφτει για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη πάνω από 17 χιλιοβαρίδες ή εκτοπασκάλς (mbrs ή hpa) σε χρονικό διάστημα ενός 24ωρου.

Αυτή η απότομη βάθυνση στο κέντρο του δημιουργεί μεγάλη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειάς του με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ θυελλωδών ανέμων που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και τα επίπεδα θύελλας (ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη των 10 μποφόρ). Ταυτόχρονα εξαιτίας της έντονης αστάθειας που συνοδεύει το σύστημα αυτό, έχουμε εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων που πολλές φορές προκαλούν ακόμη και πλημμύρες.

Το νέο κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Τρίτη το απόγευμα και συγκεκριμένα από τα δυτικά όμως λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστεί το σύνολο της χώρας.

Δείτε βίντεο με χάρτες από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά:

altsantiri.gr

Translate »