Πε. Δεκ 3rd, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Μου είπαν ότι ακόμα και να βρεθεί ΜΕΘ ο πατέρας μου δεν θα επιλεγεί για να διασωληνωθεί λόγω ηλικίας»

Μια σοκαριστική και επώνυμη μαρτυρία συγγενή θύματος κορονοϊού έρχεται στην επιφάνεια επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο όσα καταγγέλλονται περί «διαλογής ασθενών» λόγω των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ. «Μου είπανε ότι “ο πατέρας σας ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δεν θα επιλεγεί για να διασωληνωθεί επειδή είναι 73 ετών. Θα προτιμήσουμε κάποιο νεότερο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Οικονομίδης.

Μιλώντας στο Mega, ο Κώστας Οικονομίδης, του οποίου ο ηλικιωμένος πατέρας έφυγε από κορονοϊό στη Φλώρινα πριν λίγες ημέρες, είπε τη δική του μαρτυρία για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας.

«Ο κόσμος το ξέρει βέβαια αυτό στην Ελλάδα αλλά η κατάσταση είναι τραγική από την άποψη ότι φτάσαμε σε σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», είπε και συνέχισε: Γιατί εμένα προσωπικά μου είπανε ότι “ο πατέρας σας ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δεν θα επιλεγεί για να διασωληνωθεί επειδή είναι 73 ετών. Θα προτιμήσουμε κάποιο νεότερο”. Αυτό ειπώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Φλώρινας. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ πουθενά στη Βόρεια Ελλάδα και μας είπαν ότι “πιστέψτε με ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ή στη Λάρισα, δεν θα προτιμήσουν να το δώσουν στον πατέρα σας που είναι 73 χρονών θα προτιμήσουν να το δώσουν σε κάποιο νεότερο που έχει περισσότερα ποσοστά επιβίωσης”.

Ο ίδιος, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο περιγράφει αναλυτικότερα την τραγική κατάσταση που έζησε. «Ποιος από εσάς θέλει να πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση του αγαπημένου του και να του λένε στην ψύχρα ότι ακόμα και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δε θα προτιμήσουν τον μπαμπά σου γιατί είναι 73 χρόνων. Και να σου λένε ότι εμείς θα του δίνουμε οξυγόνο, άλλα δε θα βγάλει τη νύχτα. Πιστέψτε με δεν θέλει κανένας να χάσει τον αγαπημένο του και να θαφτεί μόνος του μέσα σε σακούλες με σφραγισμένο φέρετρο από τους υπάλληλους του γραφείου τελετών ντυμένους σαν αστροναύτες. Κι εσύ να παρακολουθείς τη νεκρώσιμη ακολουθία από μακριά. Αν καταφέρει να πας με τα lockdown. Και να το βλέπεις σε βιντεάκι στο viber. Είμαι διαλυμένος. Προσέχετε» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για όλα τα νοσήματα στη χώρα είναι 124, ενώ για τους ασθενείς με κορονοϊό, δεν ξεπερνούν τις 96 σε όλη την Επικράτεια. Το ποσοστό κάλυψης των κρεβατιών φτάνει το 82%.

Η Θεσσαλονίκη έχει μόλις 8 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για Covid και η Αττική μόλις 45.

https://thepressproject.gr/

Translate »