Τε. Οκτ 21st, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Νέο «χαστούκι» για τη Novartis – Εντολή κατάσχεσης 2,3 εκατ. ευρώ στην Ιταλία

Εντολή κατάσχεσης 2,3 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για την πολυεθνική φαρμακευτική Novartis, τη δράση της οποίας στην Ελλάδα έφερε στη δημοσιότητα το Documento και το documentonews.gr με σειρά δημοσιευμάτων

Χαρακτήρα ντόμινο λαμβάνουν τα «χτυπήματα» για την πολυεθνική Novartis, της οποίας τη δράση στην Ελλάδα έφερε στο φως και καυτηρίασε το Documento και το documentonews.gr με σειρά δημοσιευμάτων.

Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ, που η φαρμακευτική πολυεθνική καλείται να καταβάλει 310 εκατομμύρια δολάρια, ήρθε η σειρά της Ιταλίας να πάρει τη «σκυτάλη». Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται σχετικό έγγραφο, στη γειτονική χώρα εκδόθηκε εντολή κατάσχεσης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη Novartis στο πλαίσιο έρευνας για απάτη.

Δείτε επίσης: H Novartis εξασφάλιζε τα συμφέροντά της μέσω αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, Αξιωματούχων και Οργανισμών (pdf)

Τα χρήματα έχουν δεσμευτεί από την ιταλική μονάδα της εταιρείας Novartis Farma SpA, η οποία είναι ύποπτη για πώληση φαρμάκων σε νοσοκομεία σε φουσκωμένες τιμές στο πλαίσιο ενός προγράμματος με σκοπό να αντλήσουν χρήματα από την περιφερειακή κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η Novartis, σε δήλωσή της, απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες των εισαγγελέων του Μιλάνου και πως είχε συμπεριφερθεί με πλήρη διαφάνεια.

Η οικονομική αστυνομία που πραγματοποιεί την έρευνα υποστηρίζει πως εννέα ιδιωτικά νοσοκομεία στο Μιλάνο συμμετείχαν μεταξύ 2013 και 2018, πλήττοντας τα οικονομικά της Λομβαρδίας.

Η Novartis διατείνεται πως δεν γνώριζε τις οικονομικές ή λογιστικές ρυθμίσεις που υπάρχουν μεταξύ των νοσοκομείων στα οποία πωλεί φαρμακευτικά προϊόντα και των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα, το σκάνδαλο Novartis συνεχίζει να χαρακτηρίζεται «σκευωρία». Οι πρακτικές που για τις υπόλοιπες χώρες είναι σκάνδαλο, εις την ημεδαπή είναι Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ – Παραδέχεται το σκάνδαλο στην Ελλάδα – Τι θα πληρώσει η εταιρεία

Δείτε επίσης: Υψηλό πρόστιμο στη Novartis και από τη Γαλλία για νόθευση ανταγωνισμού με το Lucentis

#Novartis_Gate: Η θυγατρική της Novartis σε καρτέλ φαρμάκου στις ΗΠΑΠηγή: Reuters

http://documentonews.gr

Translate »