Δε. Ιαν 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Ξεκίνησαν οι απολύσεις σε δήμους – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Σε απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ προχωρούν μια σειρά δημοτικές αρχές μειώνοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο το εργατικό δυναμικό των δήμων τους. Οι απολύσεις σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως συμβασιούχους που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις γίνονται σε μια χρονική στιγμή που μόλις τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ουσιαστικά προανήγγειλε τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 9.000 άτομα, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζομένους των δήμων. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό μια σειρά από δήμοι, ήδη δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να απολύονται και να βγαίνουν στο δρόμο της ανεργίας.

Στη μη ανανέωση των συμβάσεων εννέα δημοτικών υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προχώρησε η δημοτική αρχή.

Επίσης στη μη ανανέωση των συμβάσεων απολύοντας ουσιαστικά 12 συμβασιούχους που εργάζονταν σε παιδικούς σταθμούς προχώρησε και η δημοτική αρχή Αγρινίου. 

Στις απολύσεις των 26 εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.  προχώρησε και ο δήμος Καλαμάτας.

aftodioikisi.gr

Translate »