Πα. Ιούλ 10th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Ηρακλείου “απαντούν” στον ιδιοκτήτη του Jumbo

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου απαντά στον ιδιοκτήτη των Jumbo:

“Στην πολύ συγκινητική διαφήμιση της Jumbo που προβλήθηκε φέτος τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τον άμοιρο ναυτικό με έναν υπάλληλο της εταιρίας Jumbo, καθώς ο δεύτερος πέρασε λιγότερες ώρες στο σπίτι του και στα παιδιά του τις γιορτές από ότι ο ναυτικός της διαφήμισης.

Με περίσσιο θράσος ο κ. Βακάκης έτρεξε να υπερασπιστεί την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να λειτουργήσεις τα καταστήματα της όλες τις Κυριακές του έτους εκεί που το επιτρέπει η νομοθεσία σύμφωνα με τις ανάλογες αποφάσεις της εκάστοτε περιφέρειας.


Μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι αυτό είναι ένα μέτρο που ωφελεί τάχα μου τους εργαζόμενους γιατί θα διασφαλιστούν θέσεις εργασίας που θεωρούνται «εποχιακές» ενώ εξίσου ειρωνικά δήλωσε «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες».

Θα συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο της Jumbo ότι δεν έχουμε μια τέτοια πολυτέλεια. Δεν την έχουμε όχι γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες παραγωγικές ή τεχνολογικές δυνατότητες, αντίθετα μάλιστα, η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν αναπτυχτεί τόσο που ο άνθρωπος θα μπορούσε να δουλεύει λιγότερο και να ζει καλύτερά. Το εμπόδιο σε αυτή την πολυτέλεια είναι ότι τον αμύθητο πλούτο που παράγεται από την δουλειά των εργαζομένων δεν τον καρπώνονται οι ίδιοι, αλλά μια χούφτα παράσιτα.

Τις «ευαισθησίες» της εταιρίας Jumbo οι εργαζόμενοι τις έχουν ζήσει καλά στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια.

– Η εταιρία Jumbo όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ. Ελαστικές μορφές απασχόλησης, Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ.α

– Εφάρμοσε το εξαήμερο σε περιόδους αυξημένης κίνησης. Την περίοδο των γιορτών υπήρξαν εργαζόμενες και εργαζόμενοι που δούλεψαν συνεχόμενα 11ωρα!!

– Στην ερώτηση εργαζόμενου «ποιος θα πηγαίνει τα παιδιά μου στο σχολείο και ποιος θα τα ταΐζει αν εγώ δουλεύω τέτοιες ώρες» η απάντηση της εταιρίας ήταν «δεν μας απασχολεί η οικογένεια σου, να αφήνεις τα ζητήματα της οικογένειας εκτός επιχείρησης»

– Η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα. Τα εργατικά ατυχήματα έχουν γίνει συχνό φαινόμενο.

– Οι στοιχειώδης ανθρώπινες ελευθερίες είναι άπιαστο όνειρο. Απαγορεύεται στους εργαζόμενους να μιλούν μεταξύ τους ακόμη και αν συναντηθούν στον ίδιο διάδρομο. Κάθε τέτοιου είδους παράβαση τιμωρείται με επίπληξη.

– Ακολουθείται συγκεκριμένο σύστημα αξιολογήσεων, όπου οι δυο αρνητικές αξιολογήσεις ισοδυναμούν με απόλυση. Τα κριτήρια συχνά πυκνά ξεφεύγουν από τα όρια του διευθυντικού δικαιώματος, καθώς ένα από αυτά για παράδειγμα είναι το αν ο εργαζόμενος έχει πολλές απουσίες λόγω ασθένειας.

http://agonaskritis.gr/

Translate »