Κυ. Σεπ 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Οι πολίτες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων στον Αλμυρό Αγίου Νικολάου

imagesΜε μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το WWF Ελλάς σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικόλαου στον υγρότοπο Αλμυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων στις 2 Φεβρουαρίου..

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση τη σημασία του υγρότοπου, με την καθοδήγηση και την εμψύχωση του Δικτύου Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης και την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης. Γονείς και παιδιά, με χαμόγελα και πολλή όρεξη, έφτιαξαν χειροτεχνίες με θέμα τον πλούτο της ζωής που υποστηρίζει ο υγρότοπος και έκαναν πειράματα για την κατανόηση του κύκλου του νερού. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με βιωματικά παιχνίδια για την αξία του νερού και τους τρόπους εξοικονόμησής του. Τα παιδιά έμαθαν για τον προστατευτικό ρόλο των υγρότοπων ενάντια στις πλημμύρες, τις συνέπειες από το μπάζωμά τους, αλλά και τη σημασία των νησιωτικών υγρότοπων ως ενδιάμεσων σταθμών ξεκούρασης και διατροφής για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά. Η δράση συνεχίστηκε στο γεφυράκι του ποταμού, όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μπόρεσαν να παίξουν με τις έξυπνες κατασκευές καραβιών, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του αγαπημένου τους υγρότοπου. Το όμορφο πρωινό έληξε με τη σηματοδότηση των ορίων του υγρότοπου από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου και έναν συμβολικό καθαρισμό.download

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν, συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής ειδικά τα παιδιά και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων που έδωσαν χρώμα στον υγρότοπο με τις εντυπωσιακές κατασκευές καραβιών. Το Δίκτυο Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση των υγρότοπων της Κρήτης και να πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για να διατηρήσουμε τα φυσικά “διαμάντια” του νησιού μας.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

 

Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο :

http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Translate »