Πε. Φεβ 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί το θέλουν, αποφάνθηκε ο Θάνος Τζήμερος

Ο Τζήμερος το φαβορί για το… Νόμπελ Οικονομικών

Οι εξηγήσεις και τα αίτια της παγκόσμιας φτώχειας έχουν αναλυθεί από πολλούς. Λίγοι όμως είναι αυτοί που κατηγορούν τα δισεκατομμύρια των φτωχών στον πλανήτη για την ίδια τους την φτώχεια.

Στην Ελλάδα όμως διαθέτουμε έναν οικονομικό αναλυτή με πρωτοπόρο πνεύμα, τον Θάνο Τζήμερο, που πιστεύει ότι τα 6.000.000.000 των φτωχών έχουν επιλέξει να είναι φτωχοί, αφού δεν ακολουθούν την πολιτική αυτών που δεν είναι.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Πάνω στον πλανήτη κυκλοφορούν 7.300.000.000 άτομα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Από αυτούς τα 6.000.000.000 ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας, πείνας, όχι επειδή οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι (sic) τους βομβαρδίζουν ούτε επειδή οι αποικιοκράτες πήραν τις μπανάνες τους με αντάλλαγμα καθρεφτάκια μα επειδή οι ίδιοι, παρά τις ευκαιρίες που είχαν να ακολουθήσουν τις πρακτικές και την κουλτούρα εκείνων που ΔΕΝ ζουν σε συνθήκες φτώχειας, δεν το κάνουν»

Άρα η φτώχεια μπορεί να εξαλειφθεί σε μία μόνο μέρα. Αρκεί που κατοικεί π.χ. στο Μπαγκλαντές να αποφασίσει να ιδρύσει μια… Microsoft και να πλουτίσει αυτομάτως. Ήταν τόσο απλό κι όμως κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Ένα νόμπελ Οικονομικών αμέσως στον Θάνο Τζήμερο (ασχέτως αν δεν έχει πάρει πτυχίο)

altsantiri.gr

Translate »