Τε. Απρ 1st, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Ο ακροδεξιός «μακελάρης» του Κράισττσερτς ομολόγησε ότι σκότωσε 51 ανθρώπους

Ο Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, ο νεαρός ακροδεξιός, που σκόρπισε τη φρίκη στη Νέα Ζηλανδία όταν πριν από περίπου ένα χρόνο εξαπέλυσε συντονισμένη επίθεση σε δύο τζαμιά της πόλης Κράισττσερτς, άλλαξε τη στάση του και τελικά δήλωσε ένοχος.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία 51 ανθρώπων είχε αρνηθεί πέρυσι τις 92 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για τη διπλή επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, κατά την ακρόασή του μέσω βίντεο από φυλακή στο Όκλαντ, το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Ο Τάραντ αναμένεται να εμφανιστεί πάλι ενώπιον δικαστηρίου τον Μάιο.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η δίκη και να του επιβληθεί ποινή εάν δεν καταφέρουν να παραστούν όσοι επιθυμούν απ’ αυτου΄ς που επέζησαν των δύο επιθέσεων. Έτσι, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού, είναι πιθανό να καθυστερήσει η δίκη.

Η ομολογία του Τάραντ έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την επέτειο της πολύνεκρης επίθεσης που πραγματοποίησε στις 15 Μαρτίου 2019 και ήταν η πιο αιματηρή στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.

http://efsyn.gr Με πληροφορίες από CNN.

Translate »