Δε. Μαΐ 25th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Ποινικά αδιάφορες» οι σβάστικες για τον Κασιδιάρη – «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τη δολοφονία Φύσσα»

«Δεν μας είπες για αυτά που έχεις κάνει…», φώναξε η Μάγδα Φύσσα

Την άποψη πως η Χρυσή Αυγή διώκεται με πολιτική απόφαση για να ανακοπεί η άνοδός της εξέφρασε απολογούμενος ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κατηγορούμενος, στην έναρξη της απολογίας του, έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και σωρεία μεθοδεύσεων που έγιναν «με εντολή Σαμαρά» ώστε να βρεθούν στην φυλακή οι βουλευτές του κόμματος.

Επικαλούμενος τις φερόμενες συνομιλίες με τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, απόσπασμα δηλώσεων πολιτικών προσώπων και άλλα έγγραφα που είχε σε έναν φάκελο, ο κ. Κασιδιάρης είπε πως ήταν απόφαση του κ. Σαμαρά κατόπιν πιέσεων «από αμερικανοεβραϊκά λόμπυ και την Κομισιον» να διωχθεί στο σύνολό του το κόμμα και να φυλακιστούν οι βουλευτές του.

Κατά τον κατηγορούμενο, σε βάρος του κόμματος εξυφάνθηκε μία τεράστια σκευωρία, στην οποία είχαν καθοριστικό ρόλο δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής για συγκεκριμένο εισαγγελέα που «έκανε δώρο» τις προφυλακίσεις και το βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή, έλαβε «αντίδωρο» τον διορισμό του γιου του σε δημόσια υπηρεσία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της προέδρου για κείμενά του που αναφέρονται στον Χίτλερ αλλά και για σύμβολα των Ναζί, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά και δηλώνοντας πως «οι ιδεολογίες είναι ποινικά αδιάφορες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πολιτικός, ο δημόσιος, ακόμη και ο ιδιωτικός μας λόγος, είναι απολύτως στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κάθε δήλωσή μας τελεί υπό το πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας». Ωστόσο, δήλωσε πως καταδικάζει «κάθε έγκλημα πολέμου και κάθε έγκλημα γενικότερα».

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε πρωτοφανές να κατηγορείται για δύο όπλα που κατείχε νομίμως ότι τα είχε «για τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας πως του ασκήθηκε δίωξη «για αυτό το απίθανο έγκλημα», ενώ ήταν από την αρχή γνωστό πως έχει άδειες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης ότι ο ρόλος του ως «εκπαιδευτής» στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, ήταν να εκπαιδεύει τα στελέχη στο να έχουν έναν «καλού επιπέδου δημόσιο λόγο», επειδή σε αυτό, όπως είπε, το κόμμα έπασχε. Το δικαστήριο επέμεινε στις ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να εκπαίδευε μέλη στη σκοποβολή και σε πολεμικές τέχνες, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει ότι έχει μεγάλη αγάπη στα όπλα, αλλά ότι δεν δίδασκε κάτι τέτοιο στα μέλη και τα στελέχη.

Όπως σημείωσε, εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή μετά το 2000 και παρακολουθούσε και συμφωνούσε με τις θέσεις του κόμματος από πολύ πιο πριν. Κατά τον κατηγορούμενο η Χρυσή Αυγή, στην οποία ακόμη ανήκει, είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, το καταστατικό του οποίου κατατέθηκε το 2012 στον Άρειο Πάγο.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο το καταδικάζει δύο φορές. Και για την απώλεια ενός ανθρώπου αλλά και γιατί μετά από αυτό εξελίχθηκε η δίωξη της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα», είπε.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μία μόνο φορά παρενέβη στην απολογία, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ολοκλήρωσε τα όσα ήθελε να καταθέσει στο δικαστήριο για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της οπλοκατοχής. Αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι παρενέβη στην ελληνική Δικαιοσύνη για τη καταστροφή της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δεν μας είπες για αυτά που έχεις κάνει…».

Ερωτηθείς ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν γνώριζε τον Ρουπακιά, επισημαίνοντας πως επιμένει ότι είναι υποστηρικτής από αυτούς «που προσέρχονταν κατά χιλιάδες το 2012» και όχι μέλος που είχε ενταχθεί στο κόμμα από το 2009. «Τον είδα στα δελτία ειδήσεων μετά τη δολοφονία πρώτη φορά. Δεν τον γνωρίζω», είπε. Ακόμη, ανέφερε ότι και τώρα δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ«εφόσον δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για τα τάγματα εφόδου απάντησε πως «δεν υπάρχουν, είναι τεράστια συκοφαντία», υποστηρίζοντας ότι «οι αριστεροί χρησιμοποιούσαν από παλιά τον όρο για διάφορες ομάδες, όπως για τους Ρέιντζερς κ.ά».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη το χαρακτήρισε «ατυχές συμβάν» λέγοντας πως «θα έπρεπε να έχω φύγει, να μην έχω κάνει τέτοιο πράγμα».

Με μία δήλωση, αναφορά σε όποιες εξελίξεις θα έχει η δίκη της Χρυσής Αυγής, έκλεισε την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μεμονωμένες ενέργειες προσώπων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη το κόμμα. Όπως ανέφερε «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος, οπαδός, υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη».

Προς επίρρωση μάλιστα του ισχυρισμού του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ «χρεώθηκε» τις πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, ούτε η ΝΔ την δολοφονία Τεμπονέρα. Κατά τον πρώην βουλευτή «επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν, ωστόσο είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή για να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής… Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, Γρηγόρη Κωνσταντέλου, υποστηρίζοντας πως δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος» ανέφερε. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε «στημένους» τους προστατευόμενους μάρτυρες απαξιώνοντας τα κίνητρα τους.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 30 άτομα βρέθηκαν στην πλευρά του ακροατηρίου που έχει οριστεί να κάθονται υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Είναι η πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή πριν 2,5 χρόνια.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.

altsantiri.gr (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Κουτί της Πανδώρας», «News247»)

Translate »