Κυ. Μαΐ 31st, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Στα 47 έτη το αποκορύφωμα δυστυχίας στη ζωή ενός ανθρώπου

Η μέση ηλικία φαίνεται πως είναι δύσκολα διαχειρίσιμη για την πλειοψηφία των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου ή οικονομικής κατάστασης. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα του πανεπιστημίου Dartmouth, που αναδημοσίευσε το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η έρευνα την οποία υπογράφει ο καθηγητής David Blanchflower, πρώην οικονομολόγος στην Τράπεζα της Αγγλίας, έδειξε ότι η κατάθλιψη στη μέση ηλικία κορυφώνεται κατά μέσο όρο περίπου στα 47,2 έτη του ανθρώπου στον αναπτυγμένο κόσμο. Η έρευνα μελέτησε δεδομένα σε 132 χώρες και μέτρησε τη σχέση μεταξύ ευημερίας και ηλικίας.

Ο Blanchflower αναφέρει πως με την έρευνα συμπέρανε ότι κάθε χώρα έχει τη δική της «καμπύλη ευτυχίας» που είναι σε σχήμα U και φθάνει το χαμηλότερο στις αναπτυσσόμενες χώρες, στα 47,2 έτη.

«Η τροχιά της καμπύλης ισχύει σε χώρες όπου ο μέσος μισθός είναι υψηλός και όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, αλλά και εκεί που ο μέσος μισθός δεν είναι υψηλός και οι άνθρωποι δεν τείνουν να ζουν περισσότερο», σημείωσε ο Blanchflower σε μια μελέτη που διανεμήθηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε ότι η οικονομική κρίση του 2008 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση της αντοχής των ανθρώπων και κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολο για τους ευάλωτους να ξεπεράσουν την κρίση μέσης ηλικίας.

Πηγή: Reporter.gr

Translate »