Πα. Αυγ 7th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Στην τελική φάση κλινικών δοκιμών εμβόλιο της Moderna

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου με τη συμμετοχή 30.000 ανθρώπων από τους οποίους η μισή θα λάβουν μία δόση 100 μικρογραμμαρίων και οι υπόλοιποι placebo.

Ο πρώτος στόχος της δοκιμής, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα της Covid-19. Στους δευτερεύοντες στόχους συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έτσι η Moderna προπορεύεται χρονικά στην παγκόσμια κούρσα για τη δημιουργία εμβολίου εναντίον της νόσου, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 575.000 ανθρώπους επί συνόλου 13 και πλέον εκατομμυρίων που έχουν επιβεβαιωμένα προσβληθεί από τον ιό.

Η τεχνολογία της Moderna, που βασίζεται στον λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA, αποσκοπεί να δώσει στο σώμα τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες ώστε να αναπτύξει προληπτικά αντισώματα και να προστατευθεί από τον κορονοϊό.

Η πρώτη φάση της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού -δηλαδή τη δημιουργία αντισωμάτων για τον κορονοϊό- στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν, γνωστοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες χθες στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.

http://efsyn.gr

Translate »