Κυ. Σεπ 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Συνεχίζοντας να αρνείται την κλιματική αλλαγή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκεπτόμενος την Καλιφόρνια δήλωσε χωρίς αιδώ ότι «στο τέλος θ’ αρχίσει να δροσίζει»

Την ώρα που τεράστιες πυρκαγιές σαρώνουν τη Δυτική Ακτή στις ΗΠΑ, την τελετυαία εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνούμενος την κλιματική αλλαγή δηλώνει ότι «δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά».https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι, στις δεκάδες πυρκαγιές στις Δυτικές Πολιτείες. Οι 27 από τους νεκρούς σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στις Πολιτείες, Ουάσινγκτον, Όρεγκον και Καλιφόρνια.

«Στο τέλος θ’ αρχίσει να δροσίζει. Περιμένετε και θα δείτε», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνομιλία με τον τοπικό αξιωματούχο της υπηρεσίας προστασίας φυσικών πόρων, στο Σακραμέντο, Γουέιντ Κράουφουτ.

ΤΡΑΜΠ
ΑΜΠΕ

«Θα ευχόμουν η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», απάντησε ο αξιωματούχος, με τον Τραμπ να συνεχίζει, γελώντας: «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά» τι συμβαίνει.

«Στην πραγματικότητα δεν θα δροσίσει, κ. πρόεδρε, η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», έγραψε αργότερα στο twitter ο Γ.Κράουφουτ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα γράφημα που εικονίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια.

«Οι αποδείξεις που έχουν παρατηρηθεί μιλούν από μόνες τους: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και επιδεινώνει» τις πυρκαγιές, σχολίασε επίσης ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.

Μόνο στην Καλιφόρνια έχουν καεί περισσότερα από 3 εκατ στρέμματα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Τέλος, αξίζιε να σημειωθείλ ότι σε σχέση με πέρυσι έχει καεί 25 φορές μεγαλύτερη έκταση γης.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ ότι είναι «πυρομανής του κλίματος»

«Πυρομανή του κλίματος», χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν την ώρα που ο Τραμπ αρνείται την κλιματική αλλαγή.

«Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική καίγεται ακόμη περισσότερο;», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, από το Ουίλινγκτον, στην Πολιτεία Ντέλαγουερ.

«Έχουμε την επιλογή, μπορούμε να δεσμευτούμε να προχωρήσουμε μπροστά μαζί καθώς ξέρουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόκληση υπαρκτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας ή μπορούμε να επιλέξουμε τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ: αγνοούμε τα γεγονότα, αρνούμαστε την πραγματικότητα, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση», δήλωσε ο ίδιος.

http://avgi.gr

Translate »