Δε. Φεβ 17th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Συντάξεις: Οι κερδισμένοι της απόφασης του ΣτΕ και τα αναδρομικά

Μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να νομοθετήσει και να αποφύγει τις όποιες νέες αναδρομικές διεκδικήσεις” πρέπει να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που οφείλει να νομοθετήσει άμεσα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και τα ποσοστά αναπλήρωσης των νέων συντάξεων, σύμφωνα με τις 5 αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως εξηγούν στο Euro2day.gr έγκριτοι νομικοί, μπορεί οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου να μην έχουν ακυρωτικό αποτέλεσμα, να μην εφαρμόζονται δηλαδή αναδρομικά, από την ψήφιση των διατάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, όμως οι προθεσμίες τρέχουν από την ημέρα δημοσίευσης των αποφάσεων και μετά, ήτοι χθες Παρασκευή.

Όπως τρέχουν, σύμφωνα με τους νομικούς και όλες οι αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων, που στηρίζονται στην απόφαση του ΣτΕ του 2015. Βέβαια, το θέμα αυτό προκαλεί για μια ακόμη φορά διχογνωμία για το ποιες διεκδικήσεις του παρελθόντος είναι μαχητές, καθώς κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν χθες, ότι περιορίζονται δραστικά οι απαιτήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά.

 9:40

Έως τις 2 Δεκεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ για το έτος 2019, όπως επισημαίνει σήμερα ο Οργανισμός σε ανακοίνωση του.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019).

-Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ θα αρχίσει την 18/9/2019.

Οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που χορηγούν οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:

-Οικοδόμοι,

-λατόμοι,

-ασβεστοποιοί,

-πλινθοποιοί,

-αγγειοπλάστες,

-δασεργάτες,

-ρητινοσυλλέκτες,

-καπνεργάτες,

-μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων,

-υποδηματεργάτες,

-μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,

-χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων,

-ηθοποιοί,

-τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης,

-ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου,

-χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου,

-ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου,

-ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου,

-μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

-χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων,

-καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Το επίδομα

Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις για να λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Στη περίπτωση που το επίδομα ανεργίας συμπίπτει με την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.

real.gr

Translate »