Πε. Μαΐ 28th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» Πολάκη: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να “δανειζόμαστε” από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα»

Ως «μη αποδεκτές» χαρακτήρισε ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την εθνική συντονίστρια για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής της Κουμουνδούρου «δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε μία ανάρτηση του κ. Πολάκη, για την κ. Αγαπηδάκη. Η κ. Αγαπηδάκη, πριν από δύο χρόνια, είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Ήταν ένα μικρό Πολάκι», στο οποίο χαρακτήριζε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό ως «παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό». Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην οργισμένη ανάρτησή του έγραψε: «Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα τον μήνα, το είχε γράψει τότε για να της πω κάνα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτάκη τότε. Όπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρίς το γαλλικό».

Αντιδρώντας, λοιπόν, στα γραφόμενα Πολάκη, ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ  σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους».

«Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη:

altsantiri.gr


Translate »