Σα. Ιαν 16th, 2021

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Το Ισραήλ δεν προσφέρει εμβόλια στους Παλαιστίνιους των κατεχόμενων περιοχών

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του να παραδώσει εμβόλια στις περιοχές που είναι υπό κατοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «αγνοεί τις υποχρεώσεις του σαν δύναμη κατοχής και προβαίνει σε φυλετικές διακρίσεις κατά των Παλαιστινίων, στερώντας τους το δικαίωμα στην κατάλληλη περίθαλψη».

Αν και το Ισραήλ βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στους εμβολιασμούς πολιτών, οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν λάβει ακόμη τα πρώτα εμβόλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Όχθη έχουν ήδη διαμοιραστεί εμβόλια στους ισραηλινούς εποίκους, αλλά όχι στους Παλαιστίνιους κατοίκους.

Η Διεθνής Αμνηστία, επισήμανε ότι το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να προσφέρει εμβόλια στους Παλαιστίνιους που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να απαντούν ότι θα μοιραστούν τα εμβόλια μόλις ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες των Ισραηλινών.

Για το μείζον θέμα που έχει προκύψει τοποθετήθηκε και αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ανέφερε στο Reuters ότι ο ΠΟΥ συμμετέχει σε ανεπίσημες συζητήσεις με το Ισραήλ για την παροχή ορισμένων εμβολίων στους Παλαιστίνιους.

Πηγή: avgi.gr

Translate »