Τρ. Ιούλ 14th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Το Μισισίπι αλλάζει σημαία έστω και αργά

Η σημερινή σημαία περιλαμβάνει το πρότυπο - κόκκινο φόντο, μπλε σταυρό διαγώνιο, με μικρά λευκά αστέρια - που αντιπροσώπευε τις νότιες πολιτείες, που αντιτάχθηκαν στην κατάργηση της δουλείας κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου (1861-1865). AP Photo/Rogelio V. Solis

Η Βουλή και η Γερουσία του Μισισίπι ψήφισαν και ενέκριναν την αφαίρεση του εμβλήματος της Συνομοσπονδίας των Νότιων Πολιτειών της Αμερικής από τη σημαία της πολιτείας.

Το Μισισίπι είναι η τελευταία αμερικανική πολιτεία που έχει στη σημαία της το έμβλημα της Συνομοσπονδίας (το κράτος των Νοτίων που πολέμησαν για την υπεράσπιση του θεσμού της δουλειάς) στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στις ΗΠΑ (1861-65).

Η χθεσινή απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ που έχει αναζωπυρώσει τη διαμάχη σχετικά με την διατήρηση συμβόλων της σκλαβιάς και των φυλετικών διακρίσεων.

Οι βουλευτές του Μισισιπή αποφάσισαν να υιοθετηθεί μια νέα πολιτειακή σημαία.

Η απομάκρυνση του εμβλήματος (κόκκινο φόντο, μπλε σταυρό διαγώνιο, με μικρά λευκά αστέρια) εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μισισιπή με πλειοψηφία 91 ψήφων υπέρ, έναντι 23 κατά. Η ψηφοφορία πυροδότησε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια, η Γερουσία ενέκρινε τη διάταξη με 37 ψήφους υπέρ, έναντι 14 και οι γερουσιαστές γιόρτασαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίες με επευφημίες και αγκαλιές.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Μισισιπή, Τζον Χορν δήλωσε ότι η αλλαγή της σημαίας από μόνη της δεν θα εξαφανίσει τις επιρροές του ρατσιστικού παρελθόντος στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. «Αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα στην πορεία για την αναγνώριση της ανθρώπινης φύσης και της αξίας που δίνει ο Θεός σε όλους», είπε.

Ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς, ο οποίος δεν ήταν υπέρ της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τη σημαία, δήλωσε το Σάββατο ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμα βέτο και θα επικυρώσει τον νόμο εάν εγκριθεί.

http://efsyn.gr

Translate »