Δε. Ιούλ 13th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Τραμπ: ΗΠΑ-Ελλάδα μοιράζονται βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις για ελευθερία και Δημοκρατία

«Ημέρα γιορτής για την ελληνική και αμερικανική δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την εθνική επέτειο για την 25η Μαρτίου, στην καθιερωμένη ετήσια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Το μεγάλο αμερικανικό πείραμα άντλησε έμπνευση από τις ιδέες περί ελευθερίας, αυτοδιακυβέρνησης και κράτους δικαίου, οι ρίζες των οποίων ανιχνεύονται στην Αρχαία Ελλάδα» ξεκινάει το μήνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «την ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας, θυμόμαστε την πλούσια ιστορία που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Ελλάδα η οποία ενισχύεται από την κοινή αγάπη των δύο λαών για την ελευθερία και την αφοσίωσή τους στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει ότι «Μαζί με την ελληνικό λαό, γιορτάζουμε μία ακόμη χρονιά ανεξαρτησίας και ενότητας», κάνοντας ειδική αναφορά στους Έλληνες διανοητές που ενέπνευσαν τον αγώνα των Αμερικανών για ελευθερία και για την ίδρυση μιας δημοκρατίας βασισμένης στην προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι «και σήμερα η κοινή βούληση Ελλήνων και Αμερικανών για έναν πιο ελεύθερο κόσμο και για περισσότερη ευημερία ενισχύει τη συμμαχία ανάμεσα στα δύο κράτη».

Ενδεικτικά ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει τις συνομιλίες της κυβέρνησής του με Έλληνες αξιωματούχους τον Οκτώβρη του 2019, με στόχο την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, μέσω της αναθεώρησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας αλλά και ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στα πεδία της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεχίζουν να μοιράζονται την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι η πολιτική ισχύς ανήκει στα χέρια του λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Τραμπ, χαιρετίζοντας τη σημασία της σημερινής επετείου και καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να τιμήσουν αυτήν την μέρα.

Πηγή: Reporter.gr

Translate »