
Απίθανα πράγματα με τους δασικούς χάρτες! Μία διαδικασία που όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και να δώσει λύσεις σε σειρά ζητημάτων, όχι απλά περιπλέκει τις καταστάσεις, αλλά εξαφανίζει εκτάσεις κάτω από το… πράσινο του δάσους.
Μία τέτοια περίπτωση για… γέλια και για… κλάματα είναι και ο χαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων πέντε λιμανιών των Χανίων. Ναι, καλά διαβάζετε… Τα λιμάνια της Σούγιας, της Αγίας Ρουμέλης, της Χώρας Σφακίων και της Παλαιόχωρας, αλλά και τμήμα του Καβονησίου στην Κίσσαμο χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οποιοδήποτε έργο γίνεται ή έχει προγραμματιστεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων απλά… σταματάει!!!
Για του λόγου το αληθές, ιδού πως αποτυπώνονται τα συγκεκριμένα σημεία στους νέους δασικούς χάρτες…





Το Parakritika.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ., μηχανικό Δημήτρη Βιριράκη, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι μπαίνουν πλέον σοβαρά εμπόδια στον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων σε αυτές τις περιοχές.
Θεωρείται δεδομένο ότι στην περίοδο ενστάσεων θα γίνει κυριολεκτικά… χαμός, δεδομένου ότι “χάνονται” πλέον περιουσίες, όχι μόνο ιδιωτών, αλλά και το ίδιο το Δημόσιο βάζει ένα απίθανο “αυτογκόλ”!!!
share
More Stories
Το βίντεο δείχνει 4 αξιολάτρευτα λαγουδάκια που τώρα πιστεύουν ότι αυτό το Golden Retriever είναι η μητέρα τους
Ο ανάγωγος της Κυριακής: Στον κάλαθο των Αρίστων!
Τα απομνημονεύματα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο