Δε. Σεπ 21st, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Χατζηδάκης: Προσπάθεια να αποφύγουμε την πτώχευση της Λάρκο

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για την Λάρκο και το μέλλον των εργαζομένων της εταιρείας μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η προσπάθεια μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση. Δόθηκε μια χρηματοδότηση-γέφυρα για τελευταία φορά. Δώσαμε όριο 12 μήνες για να λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από του εργαζόμενους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «σπάσει» σε τρία κομμάτια η ΛΑΡΚΟ και να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής». «Αυτό που θέλουμε είναι να πουληθεί ελεύθερη βαρών» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι «πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή επειδή οι εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο νικέλιο».

Ερωτώμενος για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη «και για λόγους περιβαλλοντικούς» υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΗ το 2018 «μπήκε μέσα 200 εκατ. ευρώ και το 2019 300 εκατ. ευρώ μόνο από τον λιγνίτη».

Για το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο. Αντίθετα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο φτηναίνουν».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Αντιπαράθεση για… Όσκαρ στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

Πηγή: Reporter.gr

Translate »