50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΜΑΡΙΑ

Το 2012 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς (ΕΔΣ).
O Φορέας Διαχείρισης του ΕΔΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο, πρόκειται να οργανώσει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης «Φωτοσκίαση». Οι κατηγορίες είναι:
– Φύση
– Άνθρωπος & Βουνό
με γεωγραφικό χώρο αναφοράς το σύνολο των Λευκών Ορέων.


Παράλληλα με το διαγωνισμό θα γίνονται δεκτά και έργα (φωτογραφίες, άλλες εικαστικές δημιουργίες, ποιήματα…) από πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για τα Λευκά Όρη αλλά δεν επιθυμούν να διαγωνιστούν.
Σκοπός της έκθεσης και του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η μοναδικότητα του τοπίου και των στοιχείων των Λευκών Ορέων καθώς και η στενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το ορεινό περιβάλλον του Δρυμού.


Οι φωτογραφίες θα κριθούν από τους επισκέπτες της έκθεσης (με ψηφοφορία) και από επιτροπή ενώ θα δοθούν συμβολικά βραβεία σε τρεις φωτογράφους. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή κατά την τελευταία μέρα της έκθεσης φωτογραφίας.
Η έκθεση και ο διαγωνισμός φωτογραφίας θα διενεργηθούν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο μεταξύ 20/08/2012 και 26/08/2012. Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν και τα έργα ελεύθερης έκφρασης που δεν θα υποβληθούν για διαγωνισμό. Ο Φορέας Διαχείρισης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η έκθεση να συνεχιστεί για το κοινό και
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
μετά το παραπάνω διάστημα σε εναλλακτικό χώρο και οπωσδήποτε μέσα από ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του (www.samaria.gr).
Στον ίδιο ιστότοπο αλλά και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης θα μπορείτε να βλέπετε λεπτομέρειες σχετικές με το διαγωνισμό και την

έκθεση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΔΡ. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

samaria.gr