Εικόνες βίας έξω από την τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ: Άνδρες του Ερντογάν ξυλοκόπησαν Κούρδους διαδηλωτές

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν εννέα άτομα, ενώ τέσσερα άλλα τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάν εξήλθαν της τουρκικής πρεσβείας και επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν εναντίον του προέδρου της Τουρκίας και ειδικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mignatiou.com.

Μόλις ξεκίνησαν τα επεισόδια έσπευσαν στην τουρκική πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, Ντουκ Μπιουκάναν, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο και η κατάσταση τους είναι σοβαρή.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον Ντάστιν Στέρνμπεκ δήλωσε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ ομάδων που… διαφωνούσαν μεταξύ τους.

Είπε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα και ο ένας κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον Αμερικανού αστυνομικού.

Σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο συλληφθείς είναι μέλος του προσωπικού της τουρκικής πρεσβείας.

Η επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών ήταν βίαιη και «χύθηκε αίμα», μας είπε ο συνάδελφος Πέτρος Κασφίκης, που βρέθηκε εκεί και βιντεογράφησε τα επεισόδια για το κανάλι Star και την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, οι αστυνομικοί βγήκαν από την τουρκική πρεσβεία και επιτέθηκαν στους ανυπεράσπιστους Κούρδους.

Φορούσαν μαύρα κουστούμια και γραβάτες και μαύρα γυαλιά.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, και τον συνέδεσαν με τους τζιχαντιστές του ISIS.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Πέτρος Κασφίκης