Επιτέλους Νόμιμη η Φαρμακευτική Κάνναβη στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης.

Ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, η οποία επιτρέπει την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης για τη θεραπεία ασθενών. Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ ουσιαστικά υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε προ καιρού με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, και η οποία είχε σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας, σχετικά με τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, καθώς και της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Να σημειωθεί πως τα προαναφερθέντα σκευάσματα και προϊόντα κάνναβης, τα οποία σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος, αφορούν μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ανορεξία, αλλά και διάφορες άλλες ασθένειες.

Αυτό που απομένει πλέον είναι κάποιες επιπλέον διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν.


Δείτε ακόμη: Ποιοι Είναι οι Ασθενείς που Ψάχνουν Κάνναβη για Φαρμακευτικούς Σκοπούς στην Ελλάδα;

Παρακολουθήστε όλα τα βίντεo του VICE, μέσω της νέας σελίδας VICE Video Greeceστο Facebook.