Οι Αντιεμβολιαστές

Αυτήν την Κυριακή στον ANT1, στις 00.15, το VICE παρουσιάζει την έρευνα για το αυξανόμενο αντιεμβολιαστικό ρεύμα στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Αντιεμβολιαστές».

Με αφορμή την επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη, οι εμβολιασμοί των παιδιών έχουν γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης, αλλά και σύγκρουσης μεταξύ των γονιών, το τελευταίο διάστημα.

Η Έλενα Κυριακαράκου και ο Αλέξανδρος Ευαγγελιναράς, γονείς του
12χρονου Άγγελου, αμφισβητούν την αναγκαιότητα των εμβολιασμών και δεν
εμβολιάζουν το παιδί τους.

Στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι γονείς φαίνεται να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα εμβόλια και να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Την ίδια στιγμή, το νομικό πλαίσιο σχετικά με την εγγραφή στο σχολείο των παιδιών που δεν έχουν κάνει εμβόλια, δεν είναι ξεκάθαρο.

Η Στέλλα Σιορβάνε έχει πάει για εμβόλιο πνευμονιόκοκκου στον
παιδίατρο, τον επτά μηνών γιο της.

Προκειμένου να καταλάβουμε τους λόγους που κάποιος γονιός παίρνει μία τόσο σοβαρή απόφαση μιλήσαμε με δύο μαμάδες που είναι κατά των εμβολίων. Παράλληλα, δύο άλλες μαμάδες που ακολουθούν το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τα παιδιά τους εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τους γονείς που δεν το ακολουθούν.

Η Κάτια Μαυρίκου, μητέρα της πεντάχρονης Αλεξάνδρας, ακολουθεί πιστά το
πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού στην κόρη της.

Στο ντοκιμαντέρ του VICE μιλούν επίσης εκπρόσωποι των επίσημων φορέων της Πολιτείας μιλούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαρκώς αυξανόμενο αντιεμβολιαστικό ρεύμα στη χώρα μας, αλλά και ειδικοί σχετικά με την αναγκαιότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, ανοίγοντας έναν νέο γύρο συζήτησης σ’ ένα θέμα που θα συνεχίσει να απασχολεί και το επόμενο διάστημα.

Η Τάλι Μαΐρ, μητέρα, τριών παιδιών, εξηγεί στην 11χρονη κόρη της
Μύριαμ, για ποιο λόγο πρέπει να γίνονται τα εμβόλια.

Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Κάμερα: Θοδωρής Κωνσταντίνου
Β’ Κάμερα: Τάσος Σκαρής
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Περισσότερα από το VICE