Και ο Γλέζος στο πλευρό της Ηριάννας

Άλλη μία, ιδιαιτέρως συμβολική, επιστολή στήριξης στην Ηριάννα Β. Λ.έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από έναν άνθρωπο σύμβολο της Αντίστασης -όχι κατά την Κωνσταντοπούλου, αλλά για τους υπόλοιπους- τον Μανώλη Γλέζο.

Με επιστολή του ο κ. Γλέζος ζητά να δοθεί αναστολή εκτέλεσης ποινής στην Ηριάννα, αφού πρόκειται για περίπτωση που ένας άνθρωπος έχει καταδικαστεί πάνω σε ένα ελλιπές αποτύπωμα dna σαν αποδεικτικό στοιχείο, ενώ καλεί τη Δικαιοσύνη «να δείξει την ευαισθησία της και να έχουμε στις 17 Ιουλίου την Ηριάννα ανάμεσά μας».

Ολόκληρο το μήνυμα του Μ. Γλέζου:

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία.

Στην περίπτωση της Ηριάννας, ο νομικός κόσμος στην πλειοψηφία του, δεν μπορεί να εξηγήσει την σκληρή αυτή απόφαση.

Η διεθνής πρακτική αποφεύγει να δεχτεί ένα ελλιπές αποτύπωμα dna σαν αποδεικτικό στοιχείο.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, είναι το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για πολύχρονη φυλάκιση ενός νέου ανθρώπου.

Επείγει να δοθεί η αναστολή εκτέλεσης ποινής στην Ηριάννα.

Είναι προφανές, ότι για την προστασία της ίδιας της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, μέχρι να κριθεί η απόφαση σε δεύτερο βαθμό και για να μην φτάσουμε να μετράμε άλλη μια κατεστραμμένη ζωή, που θα έχει περάσει κάποια χρόνια και αυτή στις φυλακές, μέχρι να ακούσουμε την απόφαση «Αθώα» και να αναρωτηθούμε ξανά, αν τα χρόνια της άδικης φυλάκισης και σπίλωσης αποζημιώνονται.

Περιμένω από την Δικαιοσύνη να δείξει την ευαισθησία της και να έχουμε στις 17 Ιουλίου την Ηριάννα ανάμεσά μας.

Μανώλης Γλέζος
Αθήνα- ΚΑΤ»