Νέα σύλληψη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα – Φίλος θύματος: Αφορμή δεν ήταν η selfie, αλλά…

Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, παρουσιάζονται σήμερα, οι 8 συλληφθέντες για το θάνατο του 22χρονου Bakari Henderson αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του νεαρού Αμερικάνου.

Το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές του από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του μαγαζιού που άρχισε η φασαρία αλλά και βίντεο από την καταδίωξη στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου, δίνουν άπλετο φως στην υπόθεση καθώς φαίνονται καθαρά οι δράστες όπως και τι χτυπήματα επέφεραν στο θύμα.

Εγκλημα στη Ζάκυνθο: Η τραγική σύμπτωση και το δεύτερο «χτύπημα» για την οικογένεια του Αμερικανού τουρίστα

Ωστόσο, ακόμα ένα άτομο που μετείχε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Bakari Henderson τα ξημερώματα της Παρασκευής, συνέλαβαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές Ζακύνθου, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους εννέα.

 

Ο συλληφθείς είναι και αυτός Σερβικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ασφάλεια Ζακύνθου, έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας τα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα.

Την ίδια ώρα φίλος του 22χρονου δίνει νέα διάσταση στο πως ξεκίνησε το επεισόδιο λέγοντας στο CBS πως αιτία του καβγά δεν ήταν η selfie με τη σερβιτόρα του καταστήματος. Συγκεκριμένα, ο Astrid Von Ehren-McCray όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα και ένας άλλος φίλος τους έβαλαν τα ποτά τους σε λάθος τραπέζι.

Τότε δύο από τους συλληφθέντες άρπαξαν τα μπουκάλια μπίρας και αφού τα χτύπησαν πάνω στο τραπέζι σπάζοντάς τα, στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του Bakari.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά… Ο νεαρός χτυπήθηκε τόσο που έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Παρόλα αυτά εκείνοι απτόητοι συνέχισαν να τον χτυπούν αποτελειώνοντάς τον.

real.gr