Οι πρώτες ενδείξεις για τη μαζική γαστρεντερίτιδα σε χωριό του Ηρακλείου

Ενα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Κρήτης, όταν όλοι οι κάτοικοι έσπευσαν μαζικά στο κέντρο υγείας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Για το ατυχές συμβάν που έλαβε χώρα στο χωριό Λουτράκι του Δήμου Βιάννου, μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο της Κρήτης ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος σημείωσε ότι οι πρώτες υποψίες έπεσαν στο νερό, δείγματα του οποίου έχουν σταλεί για ανάλυση προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει στο χωριό καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν ευθύνεται το νερό για τα όσα συνέβησαν, οπότε θα περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, για να το εξακριβώσουν.

Τέλος, σύμφωνα με τον δήμαρχο, όσον αφορά το νερό, έχουν γίνει έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς δήμου, δηλαδή έλεγχος στις δεξαμενές όπου δεν διαπιστώθηκε δολιοφθορά, αλλά και χλωρίωση του δικτύου.

Σε ιογενή γαστρεντερίτιδα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η μαζική ταλαιπωρία των κατοίκων του Λουτρακίου στη Βιάννο Ηρακλείου, οι οποίοι έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Το περιστατικό, που αρχικά προκάλεσε εύλογη ανησυχία και ερωτήματα αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη, όπου ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός, σημειώνοντας ότι οι πρώτες υποψίες έπεσαν στο νερό δείγματα του οποίου έχουν σταλεί για ανάλυση.

Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να …απενοχοποιούν το νερό, αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όταν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Πηγή: ekriti.gr