«Παίρνουν» τα παιδιά από τους γονείς που έδωσαν ναρκωτικά στο μωρό για να μην κλαίει

  • Δύσκολα η ανήλικη μητέρα θα καταφέρει να κρατήσει την επιμέλεια των τριών παιδιών της
  • Η γιαγιά του μωρού ισχυρίζεται πως ο 23χρονος πατέρας έδωσε ναρκωτικά στο 18 μηνών εγγόνι της επειδή τον ενοχλούσε το κλάμα του
  • Ο 23χρονος πατέρας φέρεται να αναγνωρίζει ως δικά του μόνο τα δύο μικρότερα παιδιά

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκαν και τα δύο ανήλικα αδέρφια του 18 μηνών μωρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο «Αγλαΐα Κυριακού» έπειτα από κατανάλωση ναρκωτικού χαπιού.

Τα δύο παιδάκια ηλικίας 3,5 και 2,5 ετών μεταφέρθηκαν στο Παίδων συνοδεία κοινωνικών λειτουργών του «Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από εντολή εισαγγελέα προκειμένου να τους γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί ότι και η δική τους υγεία δεν διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η κατάσταση που έχει περιγραφεί για το περιβάλλον που ζούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους δικαστικούς λειτουργούς παρά να διατάξουν την απομάκρυνση των παιδιών από αυτό. Το αν επιπλέον θα αρθεί η επιμέλειά τους προφανώς θα εξετασθεί κατά την απολογία των κατηγορουμένων που έχει ορισθεί για σήμερα Πέμπτη, στη μία το μεσημέρι.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα αποκαλύφθηκαν από την εσπευσμένη εισαγωγή του 18 μηνών μωρού στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας το πρωί της Τρίτης (1/8/17). Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν από τις εξετάσεις ότι έχει εκτεθεί στην ναρκωτική ουσία «Βουλμπεγκάλ», που φέρεται να κάνει χρήση ο 23χρονος ναρκομανής πατέρας του.

Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά που βρήκε η Ασφάλεια Λαμίας στο σπίτι στο Αυλάκι Στυλίδας, όπου συζούσε ο 23χρονος με τη 17χρονη μητέρα του μωρού, ήταν σε τέτοιο σημείο όπου δε θα μπορούσε να τα φτάσει, ενίσχυσε τις υποψίες ότι ο ίδιος ο «πατέρας» είχε δώσει το χάπι στο μωρό για να μην τον ενοχλεί. Κάτι τέτοιο φέρεται να ισχυρίστηκε και η γιαγιά του μωρού που κατηγόρησε τον 23χρονο ότι θέλει να εξοντώσει τόσο το συγκεκριμένο μωρό όσο και τα άλλα δύο παιδιά της κόρης της.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη επίσκεψή τους χθες Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο τόσο η 17χρονη όσο και ο 23χρονος που ήταν στο σπίτι με τα παιδιά, ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν πως το μωρό τους πήρε «Βουρμπεγκάλ». Και οι δύο βέβαια αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορίαέκθεσης ανηλίκου σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς που βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τα χάπια στο σπίτι τους.

Το γεγονός και μόνο ότι η 17χρονη είναι ανήλικη μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την επιμέλεια των παιδιών της, ενώ ο 23χρονος φέρεται να αναγνωρίζει σαν δικά του μόνο τα δύο μικρότερα.

altsantiri.gr