Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου: 30.000 έφυγαν χθες – «Βουλιάζουν» και σήμερα τα λιμάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησαν οι διακοπές για εκατοντάδες ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των έργων κατασκευής του τραμ και πρόλαβαν τα πλοία, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή.

Παρότι η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα υψηλή, οι περισσότεροι παραθεριστές θα εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για λίγες μόνο ημέρες, αφού, όπως λένε, ο φετινός προϋπολογισμός των διακοπών είναι πολύ περιορισμένος, σε σχέση με άλλες χρονιές. 

Οι αναχωρήσεις των παραθεριστών

Την Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 24.196 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ 5.686 αναχώρησαν με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας ταξίδεψαν 6.112 παραθεριστές, ενώ από το Λαύριο οι αναχωρήσεις έφτασαν τις 2.093.

Χθες, Παρασκευή 04/08 από το λιμάνι του Πειραιά σε 26 δρομολόγια πλοίων αναχώρησαν 33.173 επιβάτες, 5.942 ΙΧ οχήματα,702 φορτηγά και 1131 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 40 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.620 επιβάτες,913 ΙΧ οχήματα,34 φορτηγά και 439 δίκυκλα.

Εξάλλου, χθες από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 8.857 επιβάτες, 1.829 ΙΧ οχήματα,109 φορτηγά και 294 δίκυκλα.

Από το Λαύριο επίσης, πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 2.617 επιβάτες,682 ΙΧ οχήματα, 21 φορτηγά και 82 δίκυκλα.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες τα περισσότερα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πληρότητα στο 90%. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενόψει του δεκαπενταύγουστου, έχουν ανακοινώσει προσφορές και καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την παραλαβή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.

Στο 100% η πληρότητα για τους δημοφιλείς προορισμούς

Η πληρότητα στα δρομολόγια αγγίζει το 100%, ιδίως για τους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σύρος, αλλά και για τις κοντινές αποστάσεις, τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η τουριστική κίνηση το Σαββατοκύριακο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση και το Σαββατοκύριακο, με 24 αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για σήμερα και 23, για αύριο Κυριακή.

Σήμερα και αύριο από τη Ραφήνα θα πραγματοποιηθούν 16 δρομολόγια και από το Λαύριο 7 σήμερα και 4 αύριο.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περιμετρικά του λιμανιού είναι σε εξέλιξη έργα του Μετρό και του Τραμ.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

real.gr