Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει: Στους 42°C ο υδράργυρος έως την Παρασκευή

«Καρφωμένος» στο… κόκκινο θα παραμείνει από σήμερα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος.

Όπως ανέφερε στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα από σήμερα αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιποι χώρα θα δεν θα πέσει κάτω από τους 35°C. Αύριο, Κυριακή, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα το θερμόμετρο ήταν στο «κόκκινο» σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς σε Γιάννενα, Σέρρες, Ιθάκη έδειξε 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Κόνιτσα άγγιξε τους 40°C.

Ο καύσωνας ήρθε για να… μείνει

Ο καύσωνας των «δυτικών Βαλκανίων», ήρθε για να… μείνει μέχρι την άλλη Παρασκευή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με την πρόβλεψη του καιρό από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: 

Στο «κόκκινο» και η υπόλοιπη Ευρώπη

Το κύμα καύσωνα δεν «χτυπά» μόνο την Ελλάδα. Σε μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης, ο «Εωσφόρος», εκτός από υψηλές θερμοκρασίες, είχε ως αποτέλεσμα και καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι αρχές κήρυξαν πολλές περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό.

real.gr