Κρητικό «παρών» στις Βρυξέλλες – Εύσημα για την πρόοδο σε έρευνα και καινοτομία

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κρήτη που πρωτοπορεί στην έρευνα, στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία που παράγουν τα Ερευνητικά-Επιστημονικά-Ακαδημαικά Ιδρύματα του νησιού, εξέφρασε στον Περιφερειάρχη, ο Πορτογάλος Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος είναι αρμόδιος στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση πριν από λίγες μέρες, στις Βρυξέλλες, ο Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Carlos Moedasγια την στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» που υλοποιεί η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τα Ερευνητικά-Επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού και τη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία στους τομείς του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την προαγωγή του ερευνητικού-επιστημονικού πεδίου στην Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Carlos Moedas για τα καλά του λόγια και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί μας μόλις το επιτρέψει το πρόγραμμα του.

Ο Περιφερειάρχης της Κρήτης βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

real.gr