Τον γύρο του κόσμου κάνει το οικολογικό «έγκλημα» στον Σαρωνικό – Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες καταστροφής από την ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες της Αττικής και της Σαλαμίνας η διαρροή μαζούτ από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι εικόνες με την μαυρισμένη θάλασσα της Σαλαμίνας αποτυπώνονται σε βίντεο των βρετανικών BBC και Independent που μεταφέρουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Στο βίντεο το BBC δείχνει την καταστροφή στη Σαλαμίνα και τονίζει την αγανάκτηση των κατοίκων αναρωτιούνται αν οι ακτές του νησιού τους θα καταφέρουν να επανέλθουν.

Η εικόνα ενός πουλιού που παλεύει να βγει από τα μολυσμένα νερά συγκλονίζει.

Όπως σημειώνει το BBC στο τέλος του βίντεο του «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Δραματικές εικόνες από drone και στο βίντεο που δημοσιεύει ο Independent δείχνει τα πετρελαιοειδή να σκάνε στις ακτές. «Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει ο Independent σημειώνοντας ότι πιστεύεται ότι θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.

To βίντεο που δημοσιεύει ο Independent:

Στο ρεπορτάζ του το Reuters κάνει λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια», ενώ το AP δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Scenes from the island of Salamina, near Athens, Sept. 12, 2017, after a tanker sank & spilled 2,500 tons of oil. | Photos @PGiannakouris

real.gr