Σήμερα η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Σήμερα η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

 

Σήμερα η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατα τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υιοθετήσει την σχετική νομοθεσία.

Κάνουμε πράξη προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για τμήματα του πληθυσμού που αντιμετώπισαν άδικες και παράλογες διακρίσεις εις βάρος τους.

«Κάνουμε πράξη γενναίες προοδευτικές τομές. Για εμάς «μένουμε Εύρωπη» δεν σημαίνει μένουμε στα μνημόνια. Δεν μπορεί να είστε με την Ευρώπη για την λιτότητα και με τον αναχρονισμό και την λιτότητα στον τομεά των δικαιωμάτων. Τότε επιλέγετε τα χειρότερα και στις δύο εκδοχές» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλία στη  για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.  https://youtu.be/YkWYyXPhdCA 

Την ίδια ώρα, έξω από το κοινοβούλιο συγκεντρώθηκαν μέλη του σωματείου υποστήριξης διεμφυλικών, μέλη αλλών οργανώσεων καθώς και πολίτες.

Οι διαδηλώτες ζητούν να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλά και να μην επικρατήσουν ακραίες φωνές.

«Ορατότητα. Όλη η τρανς κοινότητα θα έπρεπε να είναι εδώ. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, διεκδικούμε την ζωή μας. Με την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου αλλάζει η ζωή μας, αλλάζει η καθημερινότητα μας» υποστηρίζει η Σύλβια Κουρεντζή, Γενική Γραμματέας Σωματείου Υποστηρίξης Διεμφυλικών.

«Έχουμε φορέσει ωτοασπίδες για να προστατευτούμε από την απίστευτη κακοποίηση που έχουμε υποστεί. Όμως έχουμε τέτοια βιώματα στο μυαλό και στην ψυχή, που όλα ξυπνάνε. Οπότε έπρεπε να ‘ρθούμε, έπρεπε με κάποιο τρόπο να απαντήσουμε» υποστηρίζει η συγγραφέας και ακτιβίστρια, Άννα Κουρουπού.

«Στα χρόνια της κρίσης, ο πολιτικός κόσμος δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε πολλά, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. Όμως ακόμη και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται βαθιά διχασμένο, ενώ η αρνητική θέση της εκκλησίας φαίνεται πως επηρεάζει ορισμένα κόμματα» μεταδίδει από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος του euronews Απόστολος Στάικος.

euronews.gr